Vragen over cirkels en groepen

Gewijzigd op Mon, 19 Feb 2024 om 12:22 PM

Wat is een cirkel?

Een cirkel is een besloten groepsomgeving op Mastermatch. Binnen de cirkel kunnen leden kansen en berichten delen die alleen zichtbaar zijn voor leden. Gebruikers die geen lid zijn hebben geen toegang tot de cirkel.

Wat is een groep?

Een groep is een aparte groepsomgeving binnen een cirkel (een subgroep). Een cirkel kan een onbeperkt aantal groepen hebben. Die kun je inzetten om een onderverdeling voor cirkelleden te maken, bijvoorbeeld voor regio's, branches of kennisgebieden.

Kan ik de leden van een cirkel zien?

Dat kan als de cirkelmanager dit heeft ingesteld. Het kan ook zijn dat de cirkelmanager de leden heeft verborgen. Je kunt dit zien op de pagina van de cirkel.

1. Ga naar het cirkeloverzicht
  2. Zoek de cirkel op
  3. Controleer of de tab Deelnemers zichtbaar is

Als de tab niet zichtbaar is zijn de leden verborgen.

Hoe kan ik deelnemen aan een cirkel?

Dat kan alleen op uitnodiging van de cirkelmanager. Als je interesse hebt om deel te nemen of om een andere reden in contact wil komen met de cirkelmanager neem je via de pagina van de cirkel eenvoudig contact op.

1. Ga naar het cirkeloverzicht
  2. Zoek de cirkel op
  3. Klik op de Contact knop en stuur een bericht

De cirkelmanager ontvangt dit bericht in zijn of haar berichten.

Hoe kan ik deelnemen aan een groep?

Dat kan alleen als je ook deelneemt aan de cirkel waartoe de groep behoort. De cirkelmanager kan jou toegang verlenen tot zowel de cirkel als een groep.

1. Ga naar het cirkeloverzicht
  2. Zoek de cirkel op
  3. Klik op de Contact knop en stuur een bericht

De cirkelmanager ontvangt dit bericht in zijn of haar berichten.

Wie kan er een cirkel starten?

Iedereen kan een cirkel starten. Dat kan zijn voor een nieuw initiatief of voor een bestaand netwerk of community waar je lid of de organisator van bent. Andere gebruikers kunnen de cirkel vinden op Mastermatch en contact opnemen als zij geïnteresseerd zijn om deel te nemen.

Hoe kan ik een cirkel starten?

1. Ga naar het cirkelsoverzicht
  2. Klik op Cirkel starten
  3. Vul een paar korte vragen in

We nemen hierna zo snel mogelijk contact met je op en helpen je bij de opstart.

Wil je aan de slag met een cirkel?

Leuk! Lees verder in deze twee artikelen:

1. Alles over het beheren van een cirkel
  2. Stappenplan Aan de slag met een cirkel