Aan de slag met een cirkel

Gewijzigd op Mon, 19 Feb 2024 om 12:55 PM

Stappenplan

Wil je aan de slag met een cirkel? Wat gaaf! We hebben een stappenplan gemaakt voor een vliegende start.

Voordat je start

1. We adviseren om eerst een aankondiging te sturen
    Mastermatch is nieuw zal nog niet meteen een belletje doen rinkelen bij leden. We hebben communicatieberichten klaar staan die je kunt gebruiken voor een aankondiging naar het netwerk, de community of de organisatie.

2. We kunnen de communicatie uit handen nemen
    We stemmen de berichten af en maken samen een planning. Vervolgens worden de berichten met de toegangslink voor de cirkel automatisch verstuurd. We hebben de berichten klaar staan. Dat scheelt jou een hoop werk!

In stap 1 kun je ons laten weten of je hier gebruik van wilt maken.

Stap 1. Vraag een cirkel aan

Op dit moment kun je nog niet zelf een cirkel openen. Vraag hier je cirkel aan. We nemen zo snel mogelijk contact op om je wensen te bespreken en de cirkel voor je klaar te zetten.

Je hebt een persoonlijk account nodig voor Mastermatch om een cirkel te kunnen starten. Als je die nog niet hebt sturen we je ook gelijk een toegangslink om een account aan te maken.

Stap 2. Cirkel inrichten

Als je een account hebt aangemaakt staat de link om deel te nemen aan de cirkel klaar bij je berichten. Jij bent automatisch cirkelmanager van de cirkel. Dat betekent dat jij de instellingen van de cirkel kunt aanpassen.

Je kunt nu starten met de instellingen van je cirkel. Je kunt wijzigingen tussentijds opslaan. Zolang je de cirkel niet publiceert is deze nog voor niemand te zien.

1. Ga naar de cirkel via de link in je berichten
  2. Of ga naar het cirkelsoverzicht en zoek de cirkel op
  3. Ga naar de tab Instellingen op de pagina van de cirkel (alleen jij als cirkelmanager kan de cirkelinstellingen zien en bewerken)

Overtuig gebruikers om lid te worden van de cirkel

De informatie die je in de cirkelinstellingen invult is zichtbaar voor alle gebruikers van Mastermatch. Met deze informatie kun je gebruikers intereseren om lid te worden van de cirkel. Zij kunnen op de pagina van de cirkel contact opnemen via de contact knop.

Pas de cirkel aan naar je wensen

De verschillende cirkelfunctionaliteiten kun je aan- en uitzetten. Zo gebruik je alleen wat je nodig hebt voor de cirkel

Stap 3. Publiceer de cirkel

Als je klaar bent publiceer je de cirkel om deze live te zetten. Gefeliciteerd! Vanaf nu kunnen gebruikers op Mastermatch de cirkel vinden en contact opnemen. De cirkel is niet zichtbaar voor niet-leden als je de cirkel hebt verborgen.

Stap 4. Nodig personen uit

Nadat je de cirkel hebt gepubliceerd kun je starten met het uitnodigen van deelnemers. Hoe je dit doet lees je hier.

Stap 5. Maak cirkelevents en groepen aan

Als je cirkelevents en groepen hebt ingeschakeld kun je die aanmaken na het publiceren van de cirkel.

Personen die geen lid zijn van de cirkel kunnen wel deelnemen aan een cirkelevent

Leden en niet-leden kunnen deelnemen aan een event, zelfs als je de cirkel helemaal verbergt voor personen voor niet-leden. Je stelt namelijk per event in of het een Open event is, een Gast event of een Besloten event.

Lees in de volgende artikelen meer over cirkelevents en groepen:

1. Alles over events beheren
  2. Aan de slag met een groep

Stap 6. Ontdek alles over hoe je de cirkel beheert

Alles over wat je als cirkelmanager en/of groepsmanager kunt doen om de cirkel en groepen te beheren verzamelen we in een apart artikel:  lees je hier.

.

Mis je nog iets?

Als je nog vragen hebt of je wilt iets anders weten stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.