Aan de slag met een event

Gewijzigd op Mon, 19 Feb 2024 om 12:56 PM

Stappenplan

Wil je aan de slag met een event? Met dit stappenplan ga je goed van start!

Voordat je start

1. We adviseren om eerst een aankondiging te sturen
    Mastermatch is nieuw zal nog niet meteen een belletje doen rinkelen bij leden. We hebben communicatieberichten klaar staan die je kunt gebruiken voor een aankondiging naar het netwerk, de community of de organisatie.

2. We kunnen de communicatie uit handen nemen
    We stemmen de berichten af en maken samen een planning. Vervolgens worden de berichten met de toegangslink voor de cirkel automatisch verstuurd. We hebben de berichten klaar staan. Dat scheelt jou een hoop werk!

In stap 1 kun je ons laten weten of je hier gebruik van wilt maken.

• Organiseer of host je vaker events vanuit dezelfde organisatie, netwerk of community?
    Overweeg dan ook eens om een cirkel te starten. Dit is een besloten groepsomgeving voor alle leden van het netwerk. Events kunnen vanuit een cirkel worden gehost. Alle events van de cirkel worden naast het eventsoverzicht ook op de pagina van de cirkel verzameld en de cirkel zelf is te vinden in het cirkeloverzicht. Daarnaast kun je alle leden van de cirkel steeds in één keer uitnodigen voor een event.

Een cirkel werkt het best als de leden onderling verbonden zijn. Dat wil zeggen dat zij zich onderdeel van een netwerk of community moeten voelen. Wil je advies over of een cirkel geschikt is? We denken graag met je mee. Plan een afspraak in onze agenda

Stap 1. Voeg een event toe

Je hebt een persoonlijk account nodig voor Mastermatch om een event toe te voegen. Heb je die nog niet? Schrijf je in om events te hosten. We sturen je ook gelijk een toegangslink om een account aan te maken.

Volg vervolgens deze stappen:

1. Ga naar het eventsoverzicht
  2. Klik op Event toevoegen
  3. Vul de naam in van het event

Stap 2. Event inrichten

Jij bent automatisch de eventmanager van het event op Mastermatch. Dat betekent dat jij de instellingen van het event kunt aanpassen.

Je kunt nu starten met de instellingen van het event. Je kunt wijzigingen tussentijds opslaan. Zolang je het event niet publiceert is deze nog voor niemand anders te zien. Als je later verder gaat met de instellingen vind je het event zo terug:

1. Ga naar het eventsoverzicht
  2. Zoek het event op
  3. Ga naar de tab Instellingen op de pagina van de event

Overtuig gebruikers om deel te nemen aan het event

De informatie die je bij de instellingen invult is zichtbaar voor alle gebruikers van Mastermatch. Met deze informatie kun je gebruikers intereseren om deel te nemen aan het event.

Pas het event aan naar je wensen

De verschillende functionaliteiten kun je aan- en uitzetten. Zo gebruik je alleen wat je nodig hebt voor het event.

Bepaal wie er mag deelnemen aan het event

Stap 3. Publiceer het event

Als je klaar bent publiceer je het event om deze live te zetten. Gefeliciteerd! Vanaf nu kunnen gebruikers op Mastermatch het event vinden in het eventsoverzicht en deelnemen (behalve als het een besloten event is).

Stap 4. Personen uitnodigen

Om zelf deelnemers te kunnen uitnodigen voor het event op Mastermatch moet je een geverifieerd eventorganisator zijn. Als je dit nog niet bent vul dan een kort formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact op om de event uitnodigingen voor je aan te zetten.

Je kun het formulier ook altijd terugvinden in de event instellingen:

Stap 5. Ontdek hoe je het event beheert

Alles over wat je als cirkelmanager en/of groepsmanager kunt doen om de cirkel en groepen te beheren verzamelen we in een apart artikel:  lees je hier.

Mis je nog iets?

Als je nog vragen hebt of je wilt iets anders weten stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.